,

Celebra Valea Oltului va fi închisă pentru o lună

Posted by

Celebra Valea Oltului va fi închisă timp de o lună, pentru lucrări de modernizare. Circulația se va putea face doar noaptea.

Celebra Valea Oltului va fi închisă timp de o lună
Celebra Valea Oltului va fi închisă timp de o lună

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat închiderea circulației pe Valea Oltului. Astfel, între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, va fi închisă circulația pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

„O să merg vineri la faţa locului, împreună cu domnul director Pistol (directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n. r.) şi cu colegii din CNAIR. Ştiţi că avem acest lot 2 de pe Sibiu – Piteşti, care implică defrişări. Acestea au fost aprobate. Aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă.

Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. Cert este că, în acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranţa traficului, ar pune în pericol viaţa celor care circulă pe DN7 – şi asta nu şi-o poate asuma nimeni. De aceea, în această lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Piteşti. Sigur, mă aştept la cunoscători care vor critica acest lucru.

Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante. Vorbim de înălţimi foarte mari, care ajung până la 70 de metri, unde trebuie tăiaţi aceşti arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol siguranţa circulaţiei. Repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări! Există şi cealaltă variantă, pe care cred că orice om cu scaun la cap nu şi-o doreşte”, a explicat Grindeanu.

Se caută rute alternative

Vor fi anunțate rute alternative ce vor fi transmise din timp, astfel încât şoferii să le cunoască.

„În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliţa Română, vor transmite rutele alternative, astfel încât, pe perioada zilei, să avem asigurate aceste rute alternative, circulaţia fiind închisă pe perioada zilei.

Pe perioada din noapte va fi redeschisă în fiecare zi, inclusiv în această lună de care vorbeam, dar vineri, la faţa locului, împreună cu colegii mei, vom transmite mai multe. Pe perioada zilei vom avea rute alternative pe care noi, împreună cu Poliţia Rutieră, le vom transmite din timp, astfel încât şoferii să le cunoască. Eu cred că e singura soluţie.

Am cerut companiei care desfăşoară acele lucrări să aibă mobilizare mare, astfel încât să le finalizeze în această lună şi să ne folosim de aceste 30 – 31 de zile la maxim. Dacă tot închidem circulaţia, trebuie să folosim la maxim aceste zile şi să avem un progres major pe acel tronson”, a transmis şeful de la Transporturi.

Ministrul Transporturilor a verificat miercuri stadiul lucrărilor la obiectivele de investiţii rutiere autostrada A0 Nord, lotul 3, şi autostrada A0 Sud – Centura Bucureşti, loturile 1 şi 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *