, ,

Celebrul „Pescobar” aduce Taverna Racilor la Cluj-Napoca. Unde își va deschide viitorul restaurant milionarul cu raci? – EXCLUSIV

Posted by

Unul dintre cei mai excentrici oameni de afaceri din domeniul HORECA, milionarul Paul Nicolau, cunoscut după numele de scenă „Pescobar” sau „omul cu racii”, se pregătește să aducă celebrul restaurant pescăresc cu care a cucerit Bucureștiul și Timișoara, la Cluj-Napoca, al doilea cel mai important pol economic al țării.

Aducerea Tavernei Racilor la Cluj este un pas firesc în dezvoltarea acestui brand atât de iubit de români și care atrage ca un magnet clienți în cele trei locații din București, din Herestrău, pe Victoriei și din Snagov, dar și în ultima locație deschisă, la Timișoara.

Milionarul cu raci vine la Cluj

Antreprenorul Paul Nicolau, proprietarul lanțului pescăresc, a cochetat demult cu ideea de a deschide o locație în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, orașul festivalurilor, însă nu a găsit o locație care să se ridice la nivelul așteptărilor sale, fiind recunoscut ca un afacerist cu pretenții ridicate și extrem de capricios. Și până la urmă a găsit, după ce a venit în repetate rânduri la Cluj pentru a identifica spațiul unde să își deschidă restaurantul.

Mai multe surse din zona HORECA și din mediul de business au confirmat pentru Foaia Transilvană că următorul restaurant pescăresc al lui Pescobar va fi deschis în Iulius Mall Cluj, în locul unui alt restaurant celebru.

Aceleași surse au confirmat că marea deschide va avea loc, cel mai probabil, în această toamnă.

Nicolau este un om de afaceri care a devenit cunoscut prin intermediul rețelor sociale. Acesta face senzație pe TikTok, iar conturile afacerii sale adună mii de urmăritorii și generează milioane de vizualizări.

foto captura TikTok

De la vândut raci în Piața Obor la 4 restaurante de lux

Povestea omului cu raci, Paul Nicolau, a început din sărăcie, de la o simplă căutare pe Google. Fără posibilități financiare, Pescobar a început afacerea în urmă cu 10 ani, pescuind singur racii pe care îi vindea ulterior în Piața Obor. Acum a ajuns să facă din acest business peste 3 milioane de euro, cu 50 de angajați și să dețină patru restaurante deschise. 

„Am început afacerea cu raci după un search pe Google: idei de afaceri. A fost extraordinar de greu deoarece totul a început fără bani, iar când faci afaceri fără bani, faci slalom în a găsi soluţii. La început aveam un singur angajat şi anume eu.

Eu pescuiam racii pe care mai apoi îi vindeam în Piaţa Obor. La 8 ani distanţă am în medie 50 de angajaţi, investiţii de peste 2 milioane de euro în infrastructură, o cifră de afaceri medie anuală medie de 1,5 – 2 milioane de euro, vând anual peste 150.000 de porţii de mâncare la restaurant şi în online, prin platforma Fish To Door, şi am încheiat anul cu 22.000 de colete trimise către clienţi”, a descris afacerea Paul Nicolau pentru Business Magazin.

Visul său cel mare

Afaceristul are un vis foarte mare, să înființeze o Bursă de pește, prin care să ajute la educarea pieței, atât pe cei care pescuiesc, cât și pe consumatori.

”O bursă de peşte are rolul de a educa piaţa – atât pe cel care pescuieşte, cât şi pe consumator. Normalizează o industrie. Suntem singura ţară cu ieşire la mare care nu are o Bursă de Peşte. Este ruşinos, dar eu voi schimba acest lucru. Cumpărăm peşte din import în proporţie de 80% din totalul consumat anual şi noi avem o ţară cu un bazin hidrografic cu ape interioare excepţional”, a mai declarat omul de afaceri.

A prosperat în pandemie

Pandemia globală de COVID-19 l-a ajutat pe Pescobar să prospereze și să devină cunoscut, perioadă în care a devenit cunoscut și a început să creeze conținut pe rețelele sociale, promovându-și astfel business-ul, care a dus astfel la explodarea comenzilor online de pește, fructe de mare sau raci. El a deschis în plină pandemie un magazin online de pește și fructe de mare, Fish to Door, cu o investiție de 80.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *