ADMINISTRATIV, EVENIMENTE

Celebrul restaurant Fairplay din Cluj, închis de ANPC pentru nereguli și amendat cu 30.000 lei

Unul dintre cele mai celebre restaurante din Cluj-Napoca, Fair Play din Grigorescu, unde este cea mai bună ciorbă de burtă din Cluj, a fost amendat şi închis temporar de Protecţia Consumatorului pentru nereguli.

Astfel, inspectorii ANPC au amendat şi suspendat temporar activitatea cunoscutului restaurant și au aplicat o amendă de 30.000 lei.

În urma aparițiilor pe rețelele de socializare, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj s-a autosesizat și a decis realizarea unei acțiuni de control la Restaurantul Fair Play, din Cluj-Napoca.

Ca atare, o echipă de control a verificat marţi, 14.06.2022, în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi -, respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea de alimentație publică menționată, fiind identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:

· Schimbarea stării termice a unor produse și preparate

· Comercializarea unor produse și preparate fară elemente de identificare-caracterizare

· Folosirea unor spații de depozitare insalubre (cu rugină), aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde/reci

· Utilizarea unor aparate frigorifice insalubre, improprii depozitării produselor

· Prezența în blocul alimentar a muștelor, lipsa plasei de protecție în blocul alimentar

· Reutilizarea ambalajelor aferente produselor lactate la alte preparate

· Lipsa substanțelor dezinfectate pentru igienizarea suprafețelor și veselei în blocul alimentar”, au transmis reprezentanţii CRPC RNV Cluj.

În urma controlului, comisarii au aplicat o amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare a 40 kg produse și preparate în valoare de circa 2.500 de lei şi închiderea restaurantului până la remedierea deficiențelor.

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*