,

Celebrul RJ are interzis pe stadioane. Jandarmeria îl acuză pentru asaltul de la Dedulești

Posted by

Cunoscut suporter al Universității Cluj, Mircea Cenan, zis și RJ, a primit o nouă interdicție.

El nu mai poate intra pe stadioanele din România, cel puțin un an de zile. Jandarmeria Română susține că a luat această măsură ca urmare a scandalului de la Dedulești, județul Argeș.

Celebrul RJ are interzis pe stadioane.
Celebrul RJ are interzis pe stadioane.

În urmă cu două săptămâni, galeriile lui U Cluj și UTA Arad s-au încăierat într-o parcare. Măsură aplicată lui Cenan este a doua în ultimii doi ani. Acesta a mai stat pe tușă un an de zile, ca urmare a unei alte interdicții.

Acum el a primit o amendă de 1.000 de lei și interdicția de a intra un an de zile pe stadioane.

Este o măsură abuzivă

Mircea Cenan a declarat că va contesta sancțiunea jandarmilor din Argeș. Acesta nu este de acord cu sancțiunea dispusă și spune că doar a încercat să aplaneze spiritele.

Potrivit lui Cenan el este angajatul Clubului Universitatea Cluj, chiar pentru relația cu Jandarmeria.

”Am văzut lipsă de profesionalism și lipsa de informare despre două galerii rivale. La Băița undeva înainte, jandarmii spuneau că îi oprește și pe ei, să ne escorteze împreună, cumva am reușit să-i lămuresc că suntem rivali, evenimentele au început de acolo. Și tot nu au evitat contactul. Am văzut jandarmii haotici, lipsiți de informații și profesionalism. M-am săturat de suferință, din cauza lor. Cei de la UTA aruncau cu pietre după noi, în primul autocar. Eu eram în al doilea. A fost haos într-un minut. Eu sunt angajat la ”U” Cluj chiar ca reprezentant în relația cu Jandarmeria. Am dorit să comunic că asta îmi este meseria. Am încercat să îi despart pe suporteri, am încercat să comunic cu jandarmii, dar am văzut panică și disperare în ei”, a declarat Cenan, citat de Clujust.

Jandarmeria poate dispune măsura interzicerii accesului pe stadioane, în cazul unor suporteri. Măsura se poate aplica de la un an la patru ani și poate fi contestată la un judecător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *