, ,

Centrul orașului Turda s-a transformat într-o mare hazna. Sănătatea oamenilor este pusă în pericol

Posted by

Lucrările de proastă calitate care sunt executate de diferite firme de construcții, în diferite locuri din Turda, pun în pericol sănătatea și siguranța locuitorilor.

Haznaua din centrul orașului Turda.
Haznaua din centrul orașului Turda.

De exemplu, în zona Teatrului Național ”Aurel Manea”, s-a format un crater imens, care s-a umplut rapid cu mizeria provenită din sistemul de canalizare al orașului.

În Turda, în prezent este derulat un program european de peste 100 de milioane de lei, pentru schimbarea canalizării orașului. Ceea ce a urmat este de orice groază, lucrările fiind executate foarte prost, țevile din ceramică amplasate fisurându-se foarte repede.

Oamenii nu mai suportă incompetența celor care conduc orașul

Situația din fața Teatrului Național din Turda durează de mai multe zile, dar nicio firmă de construcții nu s-au grăbit să remedieze defectul.

”Mântuiala săptămânii vine din zona centrală, din fața Teatrului Municipal, acolo unde ”Dorel” a spart o țeavă de canalizare de vreo 3 zile, iar ce se vede este conținutul canalizării care se decantează în groapă. Mirosul este deosebit!”, scriu cei de la USR Turda.

Ginerele este șeful, socrul este primarul

La Turda există și o situație cel puțin ciudată, dacă nu chiar una de incompatibilitate.

Directorul Companiei de Apă Arieș, Bogdan Bobic, este ginerele primarului actual, liberalul traseist Cristi Matei.

bogdan bobic ginerele lui cristi matei primar turda
bogdan bobic ginerele lui cristi matei primar turda

În acest sens, municipiile şi comunele din regiunea Turda – Câmpia Turzii au înfiinţat în anul 2007 o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) denumită: Asociaţia „Apa Văii Arieşului” (AVA).

Asociaţia este constituită pe o durată nedeterminată și are ca scop realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii serviciilor pe baza strategiei de dezvoltare a zonei Turda-Câmpia Turzii şi furnizarea în comun a serviciilor, forma de gestiune fiind gestiunea delegată, ce se va realiza în baza unui Contract de Delegare a gestiunii serviciilor pe termen lung, către operatorul comun unic: „S.C. Compania de Apă Arieș S.A”

Cu alte cuvinte și mai pe românește, socrul în calitate de primar propune la vot Consiliului Local Turda, diverse hotărâri de consiliu local care se referă la directa activitate a ginerelui, respectiv Bogdan Bobic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *