Chiulangii Clujului „vânați” de polițiști prin baruri, cafenele și la „păcănele”

Posted by

Elevii chiulangii din Cluj-Napoca au fost prinși de polițiștii clujeni prin baruri, cafenele și la „păcănele”, în urma unei acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar.

Au fost depistați zeci de elevi din cadrul mai multor unități de învățământ din Cluj-Napoca, care absentau de la ore. Acțiunea a avut loc marți, 7 noiembrie, în intervalul orar 09:00-11:00.

Acțiunile au fost derulate în cartierul Gheorgheni, pe linia combaterii traficului și consumului de droguri în unitățile de învățământ, a absenteismului școlar și a infracționalității, respectiv faptelor antisociale care pot fi înregistrate în proximitatea acestora.

Verificările au fost derulate inclusiv cu scopul identificării localurilor și unităților de alimentație publică din apropierea unităților de învățământ, care pot fi sau sunt frecventate de elevi. De asemenea, polițiștii au controlat localurile unde se comercializează băuturi alcoolice și produse din tutun.

În acest context au fost verificate 17 societăți comerciale (baruri, săli de jocuri, cafenele și restaurante) și au fost legitimate 25 persoane.

Totodată, au fost identificați 21 elevi ai unităților de învățământ care absentau în mod nejustificat de la orele de curs, aspectele constatate urmând a discutate cu reprezentanții unităților de învățământ din care aceștia fac parte, pentru stabilirea măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare„, a transmis IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *