, ,

Cine este bărbatul care a fost găsit mort pe malul lacului Beliș-Fântânele?

Posted by

Polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 43 de ani pe malul laculului Beliș-Fântânelele. Acesta era salvamontist.

Cadavrul acestuia a fost găsit luni dimineață, în jurul orei 10:40, iar pentru localizarea acestuia, începând din data 31 iulie, au fost demarcate acțiuni de căutare, atât pe uscat cât și pe apă, de către efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmi montani și scafandri civili din cadrul Asociației SPS Cluj.

Salvamontiștii clujeni au informat că e vorba de colegul lor Aurelian Chira, fiind unul dintre primii voluntari ai „reînființatului” Salvamont Cluj. Era poreclit „Rică” și timp de aproximativ 20 de ani s-a „identificat” cu zona Belișului.

In memoriam Aurelian Chira. A fost unul dintre primii voluntari ai reînființatului Salvamont Cluj de la finele anilor 90 și, cu singuranță, salvamontistul care a slujit cei mai mulți ani în baza Beliș. Aurelian Chira, cunoscut de toată suflarea muntelui drept Rică, a fost, timp de aproape două decenii, voluntarul care s-a identificat cu Belișul. Alpinist și speolg, un salvator montan desăvârșit, Rică ne-a părăsit la 53 de ani. Adio, prieten drag!„, au transmis salvamontișii clujeni.

Potrivit IPJ Cluj, verificările continua în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul acestuia, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *