,

Cine este clujeanca care va juca rolul Mariei Tănase în filmul autobiografic dedicat artistei. Lungmetrajul a intrat deja în cinematografe

Posted by

O clujeancă va face parte din distribuția filmului autobiografic dedicat artistei Maria Tănase, în regia lui Mihai Constantinescu. Este vorba de fosta jurnalistă, politiciană și actriță Lavinia Șandra, născută în municipiul Dej din județul Cluj.

Șandru și-a anunțat retragerea din politica în 2013 pentru a se dedica mai multor proiecte culturale, urmând să joace rolul principal în filmul despre Maria Tănase.

„Maria Tănase”, filmul biografic dedicat cântăreței pe care Nicolae Iorga a supranumit-o „Pasărea măiastră”, a intrat în cinematografe de vineri, 26 august.

„Nu mi-a venit să cred că mi s-a propus mie s-o joc pe marea noastră Maria Tănase, într-un film artistic despre viața ei, știind câte actrițe și-au dorit și au visat acest rol. Dincolo de personalitatea ei artistică unică, de prezența ei scenică extraordinară, de replicile ei spirituale, de cunoașterea până în cel mai mic amănunt a folclorului din diferite zone ale țării, ea a fost întâi de toate un mare om.

A fost un om care a iubit și a ajutat oamenii. Așa a fost Maria Tănase și așa încearcă filmul să ne-o prezinte. În ceea ce privește colegii de platou, regizorul și mai ales producătorul filmului, pot spune că sunt niște oameni cu care cred ca orice actor și-a dori să se întâlnească cel puțin o dată în viață”, a declarat Lavinia Șandru pentru impact.ro.

În afară de Lavinia Șandru, care joacă rolul principal, din distribuție mai fac parte actori precum: Adrian Păduraru, Marius Florea Vizante, Mihai Mălaimare și Gabriel Spahiu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *