Cine este clujeanul care a fost desemnat „Mecanicul Anului” în România?

Posted by

Concursul național „Mecanicul Anului 2023” în România a fost câștigat de un clujean, la secțiunea diagnoză auto.

Este vorba de Stelian Bompa, care a câștigat finala națională sâmbătă, 18 noiembrie. Acesta a reușit performanța de a repara o mașină în mai puțin de 4 minute, fiind aplaudat la scenă deschisă de public. Aceasta e cea mai rapidă victorie din istoria competiției.

Bompa a câștigat o mașină Hyundai New i10, pe care a reparat-o în mai puțin de 4 minute!

Cine este „Mecanicul Anului”?

Stelian Bompa are 40 ani și este din Cluj-Napoca.

„Cred că e important să-ți dai mai departe cunoștințele, pentru că altfel colegii, firma, orașul, țara au de pierdut. Sunt la a 4-a participare la concursul «Mecanicul Anului». Cred că am câștigat pentru că m-am obișnuit deja cu concursul, cu formatul, cu tipul de întrebări, în plus, am avut soția și fiul aici, lângă mine, să mă susțină. Am avut emoții, dar am încercat să-mi păstrez calmul…

La proba practică, e prima dată când fac o diagnoză pe un Hyundai, dar experiența contează, și cât timp lucrezi în fiecare zi și studiezi… Un diagnostician auto bun trebuie să fie nu neapărat autodidact, dar să-și rezerve timp studiului individual. Contează enorm cât timp și ce fel de cursuri faci. Mașinile, în principiu, se aseamănă între ele. Sunt coordonator tehnic Autoworld pe mărcile Audi, Wolskswagen, Volvo și Toyota, am în subordine tehnicieni și mecanici, mă ocup de școlarizările lor”.

Clujeanul este născut în județul Mureș și stabilit în Cluj din 2006. El spune că munca sa și dedicarea au fost recunoscute în mod spectaculos în finala „Mecanicul Anului”, unde și-a testat limitele într-o întrecere tensionată, contra-cronometru, în fața suceveanului Laurențiu Paicu: 2 mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune.

Performanța sa remarcabilă a ridicat în picioare cei aproape 300 de spectatori din sală, iar momentul în care-a reușit să pună în funcțiune simulatorul în mai puțin de 4 minute a fost punctul culminant al unei competiții unice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *