Acasă EVENIMENTE Cine este clujeanul dus la arestare în dosarul mafiei sălilor de noroc....

Cine este clujeanul dus la arestare în dosarul mafiei sălilor de noroc. Apar nume grele din clanul Corduneanu și cel al Sportivilor

0

Procurorii DIICOT au decis să îl rețină pe un bărbat din Cluj Napoca, acuzat de constituirea unui grup de criminalitate organizată și șantaj.

Este vorba despre Nicolae Manea, cunoscut sub numele de ”Nicu”, fost sportiv de performanță în domeniul boxului și a luptelor greci romane. Pe numele lui s-a cerut mandat de arestare, alături de alte 28 de persoane, printre care și avocata Ioana Laura Gherghe, din Baroul Iași.

În Cluj Napoca, Manea este un nume foarte discret, dar deține mai multe săli de jocuri de noroc, în zona Pieței Cipariu.

În lotul în care Manea a fost dus la Curtea de Apel București, pentru arestare, mai apare Adrian Corduneanu, zis Beleaua, Bogdan Corduneanu, dar și Adrian Remus Hotin, arestat în 2021 pentru viol. Bogdan Corduneanu a fost eliberat recent din închisoare.

Clanul Sportivilor alături de clujeanul Manea

Printre cele 28 de persoane propuse la arestare, îi mai regăsim și pe cei din Clanul Sportivilor, precum Florin Șpac și Marian Sârbu.

Cei doi figurează arestați în anul 2021, și cercetați în stare de libertate. Ei erau angajați ca și agenți de pază în mai multe săli de jocuri de noroc din zona Capitalei, suspecții le ofereau împrumuturi cu dobanda mare jucătorilor, apoi recuperau sumele prin bătăi și amenințări. Unele datorii erau inventate și cerute abuziv de membrii clanului.

Marian Sarbu, zis si Box, ar fi bodyguardul lui Nuțu Cămătaru și ar fi reușit prin amenințări și bătăi să recupereze sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de euro.

Care sunt acuzațiile aduse de DIICOT

În dosar s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj.

Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora.

Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

Ce spun procurorii DIICOT despre avocata Gherghe

În ceea ce privește infracțiunea de favorizare a făptuitorului s-a reținut că, un inculpat, (avocata Gherghe Laura – n.n.) 0n calitate de avocat membru al Baroului Iași, s-a prezentat la sediul I.P.J. Iași – Serviciul Investigații Criminale.

Aici a invocat calitatea de apărător ales al unei persoane și a participat la audierea acesteia, asigurându-se că nu relatează adevărul și comunicând ulterior conținutul declarației membrilor grupului infracțional organizat.

În acest fel i-a ajutat pe aceștia să îngreuneze și împiedice cercetările desfășurate în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, cu privire la infracțiunea de loviri sau alte violențe comise de aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.