Acasă EVENIMENTE Cine este polițistul din Dej arestat pentru braconaj. Avea acasă trei arme...

Cine este polițistul din Dej arestat pentru braconaj. Avea acasă trei arme neînregistrate

3
facebook

Un polițist de la Penitenciarul Dej a fost arestat pentru braconaj și alte infracțiuni ăn domeniu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Este vorba despre Alexandru Purja, de la Spitalul Penitentenciar Dej. Acesta a fost secretar comunal iar de doi ani este angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În același dosar mai sunt inculpați Moldovan Abel Beni Oni, Pop Radu Ștefan și Maxian George.

Judecătoria Bistrița admite:

– Admite în parte propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în dosarul nr. 937/P/2020, şi, în consecinţă, dispune: Arestarea preventivă a inculpatului Purja Simion Alexandru, …, pentru comiterea infracțiunilor de: braconaj … (două fapte);transportul vânatului … (două fapte) ; nerespectare a regimului armelor și al munițiilor; uz de armă fără drept; nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, în forma complicității; uz de armă fără drept, în forma complicității; sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, – pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2023 și până la data de 13.03.2023, inclusiv.

– Arestarea preventivă a inculpatului Pop Radu Ștefan, … comiterea infracțiunilor de: nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, şi braconaj, ,- pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2023 ?i până la data de 13.03.2023, inclusiv.

– Arestarea preventivă a inculpatului Maxian George, pentru comiterea infracțiunilor de: nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, şi braconaj, – pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2023 ?i până la data de 13.03.2023, inclusiv.

– Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Moldovan Abel Ben Oni, pentru comiterea infracțiunilor de: nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj, şi uz de armă fără drept, – pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2023, inclusiv, şi până la data de 13.03.2023, inclusiv.

Care sunt acuzațiile?

La data de 11 februarie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 15 percheziții domiciliare, în localitățile Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș.

Activitățile au fost desfășurate într-o cauză aflată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud și care ca obiect de cercetare infracțiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și favorizarea făptuitorului.

Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, trei arme și ar fi desfășurat acțiuni de braconaj cu arme deținute legal și ilegal.

Totodată, una dintre persoanele implicate ar fi oferit altor două persoane informații cu privire cu privire la desfășurarea unor activități procedurale.

Au fost descoperite trei arme ilegale

La percheziții au fost indisponibilizate 14 arme, dintre care trei aflate în circuitul ilegal și 123 de cartușe pentru arme cu glonț, deținute ilegal.

Au mai fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, trofee, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 24-56 de ani, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar după audieri, față de aceștia a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

3 COMENTARII

  1. Ooo, ce se mai supără unii, când li se înfundă tovarășilor infractori !
    Se pare că, bâzâie multe musculițe, pe căciula lor !?
    Sper să stea mulți ani, la loc sigur !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.