,

Cine este primarul din județul Cluj prins de ANI în conflict de interese? Avea afaceri derulate cu fiul său

Posted by

Un primar din județul Cluj a fost prins în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, alături de alți 13 aleși locali din România, iar în câteva cazuri au fost sesizați procurorii pentru deschiderea unor dosare penale.

Este vorba de primarul din comuna Chiuiești, Mihai Gavril, depistat de către ANI în conflict de interese. Acestea era implicat în afaceri alături de fiul său.

„În perioada exercitării mandatului de primar (2020 – prezent) a emis în calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său constând în încasarea sumei totale de 14.440,03 lei ca urmare a achizițiilor directe efectuate de către Primăria comunei Chiuiești de la societatea comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Integritate.

Mihuț Gavril este primar al comunei Chiuiești de 23 de ani, având primul mandat în 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *