,

Cine este recuperatorul din Anglia, arestat la Cluj. A fost trimis să recupereze un ”portofel de criptomonede”

Posted by

Judecătoria Cluj Napoca a emis un mandat de arestare de 30 de zile, pe numele unui cetățean englez.

Condamnat pentru infracțiuni grave
Cine este recuperatorul din Anglia

Este vorba despre Nelson Samuel Joseph, din Marea Britanie. Acesta a primit mandat de arestare, fiind considerat un infractor deosebit de periculos.

”În fapt, la data de 18 iunie a.c., în jurul orei 08.52, două persoane ar fi pătruns în imobilul unui bărbat, de 32 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Cei doi l-ar fi agresat fizic pe acesta, iar, în momentul în care bărbatul ar fi strigat după ajutor, aceștia au fugit. Din cercetările efectuate de către polițiști a reieșit faptul că unul dintre cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptei s-ar fi întors în țară în vederea obținerii prin constrângere unor sume de bani și bunuri de la persoana vătămată”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Englezul a fost reținut pentru 24 de ore, în cursul zilei de sâmbătă. Ulterior, duminică, pe numele lui a fost emis mandatul de arestare.

A vrut să fure multe criptomenede

Atacul a avut loc în data de 18 iunie. Atunci, englezul și o altă persoană, care a rămas neidentificată, a intrat în casă peste bărbatul din Cluj Napoca.

Polițiștii susțin că bărbatul s-a luptat cu atacatorii și a strigat după ajutor.,

Incidentul a avut loc în zona centrală a orașului, unde vecinii au fost martorii momentului tensionat.

Curajul bărbatului și strigătele sale disperate au avut un rol crucial în înfrângerea tentativei de jaf. În urma confruntării, clujeanul a suferit răni și a fost transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Conform declarațiilor ProTV, se pare că scopul acestui atac ar fi fost un portofoliu de criptomonede pe care victima l-ar deține.

Aceste informații subliniază faptul că infractorii sunt tot mai interesați de noile forme de avere digitală, cum sunt criptomonedele. Este un semnal de alarmă pentru toată comunitatea, arătând că aceasta formă de avere poate deveni o țintă pentru infractori.

Poliția a deschis o anchetă pentru a identifica autorii faptei și a stabili toate detaliile în acest caz. Oricine are informații care ar putea conduce la prinderea agresorilor este rugat să contacteze autoritățile.

Acest incident tragic ridică întrebări despre siguranța locuitorilor din Cluj-Napoca și măsurile de protecție care pot fi luate pentru a preveni asemenea situații în viitor. De asemenea, pune în lumină importanța protejării bunurilor digitale și a conștientizării riscurilor la care suntem expuși în era digitală.

Un răspuns

  1. Avatar Tudor
    Tudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *