, ,

Cine este șeful ISCTR Cluj, reținut de DNA. Procurorii anticorupție au anunțat că fac percheziții în cinci județe

Posted by

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecția asigurată unor firme de transport.

Bogdan Durlea este ginerele unui fost deputat PSD
Bogdan Durlea este ginerele unui fost deputat PSD

În cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 24 de locații, situate pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița – Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În acest dosar, șeful Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR) Cluj, Bogdan Durlea, ar fi fost reținut.

Este ginerele unui fost deputat PSD

Despre Bogdan Durlea se știe că este căsătorit cu Fonta Gabriela Veronica, fiica fostului deputat PSD de Maramureș, Nuțu Fonta.

De altfel, susțin sursele Foii Transilvane, șeful ISCTR Cluj a fost impus în această funcție în baza unui algoritm politic, fiind susținut de PSD.

Înainte de a ocupa această funcție publică, Durlea a fost angajat la cabinetul parlamentar al socrului său, fiind plătit de Camera Deputaților, pentru funcția de consilier parlamentar.

Sursele noastre ne-au mai transmis că Bogdan Durlea și soția lui, Gabriela Veronica au fost cununați de fostul vicepremier pentru Siguranța Națională, Gabriel Oprea.

La moment respectiv, la nunta care a avut loc în orașul Borșam Maramurel, Gabriel Oprea a ajuns cu elicopterul, fiind vicepremier în guvernul PSD, fapt ce a stârnit comentarii acide la adresa acestuia din partea opiniei publice.

În ultima declarație de avere, cea din 2021, Bigdan Durlea a declarat că a câștigat de la ISCTR Cluj, unde era inspector șef teritorial, suma de 70.355 de lei.

De asemenea, soția acestuia a fost angajată la Administrația Financiară Baia Mare, după care s-a transferat la Primăria Sectorului 6 București. Cei doi au venituri modeste.

Foaia Transilvană vă va ține la curent cu acest eveniment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *