Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Cine este tânărul care s-a înecat în Lacul Tarnița. Avea 23 de ani și era iubit de toată lumea

După 12 ore de căutări, scafandri de la Salvamont Cluj au reușit să localizeze cadavrul bărbatului care a dispărut sâmbătă seara, în apa lacului Tarnița.

Persoana înecată a fost detectată la o adâncime de 23 metri și a fost recuperată de scafandrii Salvamont.
 
După ce căutările de sâmbătă seara, efectuate de scafandri nu au dat rezultate, duminică aceștia au folosit unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum și o dronă subacvatică. Cele două sunt echipamente de ultimă generație și de mare performanță, aflate în dotarea Serviciului Salvamont Cluj.

Victima este profesor de sport

Bărbatul care s-a scufundat în apa lacului de acumulare de la Tarnița se numește Adrian Lucaciu, pentru prieteni Adi.
Scafandri de la Salvamont au găsit cadavrul la o adâncime de 23 de metri.

Scafandri de la Salvamont au găsit cadavrul la o adâncime de 23 de metri. Sursa foto: Salvamont

 
El era un pasionat de zona munte a județului Cluj, fiind originar din Huedin. Adrian Lucaciu era profesor de edcuație fizică și sport la un liceu special din Huedin.
 
Apropiații lui susțin că de fiecare dată, când era liber, tânărul obișnuia să meargă la Beliș sau la Tarnița, unde fie înota, fie practica un sport nautic, folosindu-se de un caiac.
 
În momentul în care scafandrii de la Salvamont au reușit să aducă la suprafața cadavrul tânărului de 23 de ani, pe mal, familia acestuia era impietrită de durere.

Pompierii de la ISU Cluj s-au mobilizat și ei

La fața locului, pompierii clujeni au trimis mai multe echipaje care au căutat în zona indicată.

Cu bărci de salvare și scafandri, pompierii nu au reușit să facă mare lucru în cursul după amiezei de sâmbătă.

”Echipajele au fost solicitate să desfășoare o misiune de salvare-căutare pe lacul Tarnița, unde s-ar fi scufundat un bărbat cu caiacul. La fața locului a ajuns o autospecială de la Garda de intervenție Gilău, iar forțele vor fi suplimentate cu echipajul de scafandri de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca, plus alte două bărci de căutare salvare. De asemenea, au fost mobilizați și colegii de la Salvamont, care vor trimite scafandri”, au anunțat cei de la ISU Cluj.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care a cuprins fațada unui imobil aflat în construcție, la...

EVENIMENTE

Vineri dimineața, în cimitirul Mănăștur, din Cluj Napoca, a avut loc o adevărată dramă. O femeie, în vârstă de 47 de ani, a mers...

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca desfășoară în aceste momente o intervenție în cimitirul din Cartierul Mănăștur, unde o cruce a căzut peste o...