Cine nu distruge ambrozia riscă amenzi drastice

Posted by

Cine nu distruge ambrozia riscă amenzi drastice. Noua hotărâre de Guvern va menține obligativitatea ca autorităţile administraţiei locale să identifice anual terenurile infestate cu ambrozie şi să someze proprietarii sau deţinătorii acestora să ia măsuri pentru evitarea instalării sau răspândirii buruienii.

Cine nu distruge ambrozia riscă amenzi drastice
Cine nu distruge ambrozia riscă amenzi drastice

Astfel, autorităţile locale vor fi obligate să identifice terenurile infestate cu abrozoie şi să someze proprietarii sau deţinătorii acestora în vederea luării măsurilor necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii acestei buruienii, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

„Semnalez o Hotărâre ce include măsuri pentru combaterea ambroziei, buruiană ce provoacă forme alergice severe, inclusiv . Hotărârea aprobată de Guvern menţine obligativitatea ca autorităţile administraţiei publice locale să identifice anual terenurile infestate cu buruiana ambrozia de pe raza teritorială a acestora şi să someze proprietarii sau deţinătorii acestora în vederea luării măsurilor necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii buruienii”, anunţă purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, potrivit Mediafax.

Amenzi drastice dacă nu distrugeți ambrozia

Potrivit acestuia, hotărârea reglementează şi alte aspecte, printre care obligativitatea distrugerii buruienii ambrozia pe tot parcursul anului, posibilitatea ca proprietarii sau deţinătorii de terenuri. Vizați sunt și administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole să solicite autorităţilor administraţiei publice locale să efectueze lucrările de combatere a buruienii, contra cost, în cazul în care, motivat, aceştia nu o pot distruge.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pot să efectueze lucrările de combatere a buruienii ambrozia. Acolo unde proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole nu au făcut acest lucru, nici în perioada de înflorire a plantei, nici în urma avertismentului emis de autorităţile locale.

„În cazul în care proprietarii nu distrug ambrozia, nici după avertismentul autorităţilor, se aplică amenzi contravenţionale de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice”, încheie Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *