,

Cine va reprezenta România la Eurovision 2023? O clujeancă a fost în finală

Posted by

România va fi reprezentată la competiția muzicală Eurovision 2023 de către tânărul Theodor Andrei, care a câștigat Selecția Națională cu piesa „D.G.T. (Off and on)”

Tânărul artist a fost votat de public să reprezinte România la Eurovision 2023, iar melodia cu care va reprezenta țara noastră la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool (Marea Britanie) a fost aleasă, sâmbătă, în cadrul finalei Selecției Naționale a Eurovision 2023 se numește „D.G.T. (Off and on)”.

Theodor Andrei a obținut cel mai mare număr de voturi, 5.230, dintre cei 36.524 de votanți.

Cine e Theodor Andrei

E o reușită destul de mare pentru tânărul în vârstă de doar 18 ani, care încă e elev de liceu (în clasa a XII-a, la Liceul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București). Poate că unii îl știu pe Theodor Andrei de la TV deja, pentru că a participat la primul sezon „Vocea României Junior”, în 2017, unde s-a calificat până în semifinale, și la „X-Factor”, în sezonul 9, în anul 2020, când a ajuns până în etapele Bootcamp.

Deși atât de tânăr, are deja peste 100 de melodii compuse și un palmares cu multe premii și distincții de la mai multe festivaluri naționale și internaționale. Anul trecut, a primit, în cadrul Galei Premiilor Radar de Media 2022, Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa „Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „Fragil”. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului „Mihaela Runceanu” 2022.

O clujeancă a fost finalistă

Clujul a fost reprezentat în Selecția Națională a Eurovision 2023 de către o artistă clujeancă. Este vorba de Aledaida, iar clujenii au putut să o susțină în competiție, dar nu a reușit să strângă suficiente voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *