Clinică veterinară modernă, construită de USAMV Cluj la Jucu pentru cai și alte animale mari

Posted by

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca continuă investițiile în modernizarea infrastructurii educaționale prin Programul Operaţional Regional 2014–2020. USAMV Cluj va construi în comuna Jucu Clinică Veterinară pentru Ecvine (lat. equus = cal) și alte animale de mari dimensiuni.

„La USAMV Cluj-Napoca se construiește!!

Acum este vorba despre Clinica Veterinară pentru Ecvine și alte animale mari, amplasată în comuna Jucu.

După mai bine de 10 ani de căutări și eforturi (locul investiției, modele internaționale, surse de finanțare, proiectare, aprobări, licitații publice) în ultimele două luni s-au turnat fundațiile și încep să fie înălțate clădirile celei mai moderne clinici veterinare pentru animale mari din această parte a Europei.

Infrastructura educațională, cu o suprafață desfașurată de peste 10.000 mp, va cuprinde clinica propriu-zisă, centru de reproducție si medicină sportivă, laboratoare, anatomie patologică, manej acoperit, facilități de cazare și spitalizare animale, izolator pentru animale cu boli infecțioase și anexe.

Pe lângă funcțiunile de educație în diagnostic și tratament, infrastructura educațională va oferi competențe și abilități în creșterea și nutriția animalelor mari, precum și în sporturile ecvestre”, a scris pe Facebook Cornel Cătoi, rectorul USAMV Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *