Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Clipe de coșmar pentru o femeie din Cluj bolnavă de cancer. Și-a vândut casa pentru medicamente

O femeie din județul Cluj care este bolnavă de cancer trece prin clipe de coșmar. Aceasta a fost nevoie să își vânda casă pentru a-și putea cumpăra medicamentele necesare pentru a supraviețui.

Femeia, originară din Turda, are o pensie de mizerie de 1000 lei, morfina s-a scumpit, iar veniturile ei nu acoperă cheltuielile pentru medicamentele necesare, care nu mai sunt compensate în totalitate.

Povestea turdencei a fost relatată de deputatul Emanuel Ungureanu, care i-a adresat o întrebare ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, de ce nu face nimic pentru bolnavii de cancer care se chinui să trăiască.

„S-a scumpit morfina pentru pacienții cu cancer! O pacientă din Turda și-a vândut casa să-și cumpere medicamente pentru supraviețuire. Doamna Moisa are dureri groaznice, suferă de cancer și are metastaze.

Familia i-a vândut casa din Lunca Mureșului pentru a-i putea cumpăra morfina care îi ameliorează durerile groaznice. Pensia de 1000 de lei nu îi ajunge doamnei Moisa nici măcar pentru medicamentele care nu mai sunt compensate 100% de Casa de Asigurări.

L-am întrebat astăzi oficial pe ministrul Sănătăţii, Rafila, de ce nu face nimic pentru ca pacienții cu cancer să nu fie puși în situația să-și vândă casele pentru un gram de sănătate. Fiica doamnei Moisa a plâns de disperare, la telefon, atunci când m-a sunat să-mi povestească coșmarul prin care trece cu mama ei chinuită de un sistem ticălos.

Rafila a amânat luni de zile Planul Național de Combatere a Cancerului, a interzis legea canabisului medicinal care oferea o alternativă pentru pacienții cu dureri cronice dependenți de morfină.

Cât de cinic și crud poate fi Rafila că nu le oferă pacienților cu cancer alternative moderne de terapie a durerii? Cum poate menține Ciolacu în funcție un ministru al Sănătății în mandatul căruia pacienții își vând casele pentru medicamente?”, a susținut Emanuel Ungureanu, joi, pe Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

SOCIAL

Doi tineri minori în vârstă de 15 și 17 ani din Turda au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați pentru furt...

EVENIMENTE

Pompierii de la ISU Cluj au fost solicitați să intervină la un accident de circulație care a avut loc pe raza satului Copăceni, în...

EVENIMENTE

Conferențiarul Dan Eniu este chirurg oncolog, și este una dintre cele mai mari somități medicale în materie, din România. El a operat la Institutul...