Cluj Arena va fi gazda unei competiții foarte importante. Campionatele europene de atletism se vor desfășura la Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a anunțat că în anul 2023, Cluj Arena, stationul de 40 de milioane de euro, va găzdui Campionatele Europene de Atletism pentru sportivii sub 20 de ani.

”Campionatul European de Atletism U20 din 2023 se va desfășura la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena! European Athletics a decis să acorde României, dreptul de organizare a European Athletics U20 Championships 2023! Consiliul Judetean Cluj va fi gazda evenimentului, care este unic în România și în Europa! Stadionul Cluj Arena își atinge utilitatea întrucât se vor găzdui astfel de evenimente și mă bucur că a fost conceput și realizat cu pistă omologată de atletism! De altfel, este o veste fantastică pentru sportul românesc și viitorul atletismului românesc! Va fi cel mai televizat eveniment din Cluj-Napoca. Va fi transmis în minim 48 de țări (inclusiv pe Eurosport). Va aduce o importantă imagine pozitivă comunității noastre și României. De acum înainte porțile României sunt deschise către competițiile de mare anvergură! Așadar, peste doi ani, circa 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura pe superbul Cluj Arena la European Athletics U20 Championships 2023”, a scris Alin Tișe.

Atletismul românesc ar putea renaște

Șefii Federației Române de Atletism s-au bucurat când au aflat de această veste.

”Este o bucurie imensă pentru comunitatea de atletism din România şi o veste excelentă pentru viitorul atletismului românesc! De acum înainte porţile României sunt deschise către competiţiile de mare anvergură, implicit către sponsori şi promovare mediatică prin transmisii de televiziune, iar atletismul îşi va recăpăta locul în inima şi atenţia românilor. Câştigul imens adus de acest campionat este faptul că vom avea posibilitatea de a învăţa şi stăpâni tainele organizării unui campionat de foarte mare anvergură, ceea ce, cu siguranţă, va deschide porţile României pentru Europa, iar Europa se va bucura de un nou mare centru de desfăşurare a competiţiilor atletice”, a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.