, ,

Clujean arestat pentru că a condus sub influența drogurilor. Instanțele nu mai au milă pentru astfel de cazuri

Posted by

Judecătorii de la Judecătoria Cluj Napoca au emis un mandat de arestate pentru 30 de zile, pe numele unui bărbat acuzat că a condus drogat.

Petruș Nicu Cenan, din Florești, Cluj, a fost arestat deoarece a condus fără a avea permis de conducere, fiind acuzat de comiterea a trei infracțiuni la regimul rutier.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Petruș Nicu Cenan, de cetăţenie română, necăsătorit, studii: liceale, recididvist, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe, …, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, …, și conducere a unui vehicul neînmatriculat, …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.09.2023 şi până la data de 25.10.2023 inclusiv”, se arată în decizia Judecătoriei Cluj Napoca.

A fost prins în Florești

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au dispus măsură reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Florești, cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, în baza informațiilor de interes operativ, polițiștii au interceptat în trafic autoturismul condus de acesta pe strada Răzoare din localitatea Florești.

În urma controlului efectuat a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce anulat, iar autoturismul avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare false, cele ale autovehiculului fiind reținute în data de 27.07.2023, întrucât inspecția tehnică periodică nu se afla în perioada de valabilitate.

Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, iar în data de 26 septembrie a.c. a fost prezentat magistraților, care au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
ms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *