Acasă EVENIMENTE Clujeanul Ben Toma ales la vârful puterii politice americane. A devenit liderul...

Clujeanul Ben Toma ales la vârful puterii politice americane. A devenit liderul legislativului din Arizona

0

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru a anunțat că un politician american, născut la Cluj Napoca, în 1979, a devenit președintele Camerei Reprezentanților din Statul Arizona – SUA.

”Vești bune pentru România în urma alegerilor americane de la mijloc de mandat – Ben Toma este acum românul cu cea mai înaltă funcție politică din politica americană. A fost ales președintele Camerei Reprezentanților din statul Arizona”, a scris Andrei Muraru.

Născut la Cluj Napoca

Ben Toma s-a născut în 1979, la Cluj Napoca, și a emigrat în Statele Unite, împreună cu familia lui în anul 1987.

Parcursul politic al lui ben Toma a început în anul 2014, când a fost ales cu un vot de 5-1 pentru a ocupa funcția de membru al consiliului municipal din Peoria, Arizona.

Mai apoi, în noiembrie 2016, a fost ales în Camera Reprezentanților Statului Arizona, și și-a preluat mandatul în ianuarie 2017.

Din ianuarie 2021, Toma a ocupat, de asemenea, funcția de lider al majorității din Camera din Arizona.

Ales și de românii americani

Pe Ben Toma nu-l votează doar americanii, ci și românii, scriu cei de la Digi24.ro.
 
În zona în care trăiește se află o comunitate estimată la 80.000 – 90.000 de români, dintr-o populație de circa 5 milioane de locuitori în Phoenix, capitala statului Arizona, și orașele adiacente.
 
„Mulți (dintre români – n.r.) locuiesc în aceeași zonă, în partea de nord a orașului. Zona e destul de mare, distanțele sunt mari. Phoenix este un oraș foarte întins. De la mine de acasă până în centru sunt 32 de kilometri și totuși îmi ia numai 25 de minute ca să ajung. Și eu nu stau departe de centru, atât de întins e orașul nostru”, a declarat Ben Toma pentru canalul de știri de la București.
 
În 2021, Ben Toma a ajuns la Cluj, unde l-a însoțit pe un înalt politician american, mai exact celui care acum i-a luat locul în funcția de președinte al forului legislativ din Arizona.
 
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.