, ,

Clujeanul Mircea Abrudean are „undă verde” în interiorul PNL pentru a deveni secretar general al Guvernului

Posted by

Liberul clujean Mircea Abrudean a primit un vot de încredere din partea conducerii PNL pentru funcţia de secretar general al Guvernului, a declarat, marţi, secretarul general al PNL, deputatul Lucian Bode.

„PNL a luat o decizie în Biroul Politic Naţional – 68 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă”. Pe lista cabinetului miniştrilor propuşi de PNL evident se regăsea şi domnul Mircea Abrudean. De aici nu mai este responsabilitatea Partidului Naţional Liberal, este responsabilitatea primului ministru să decidă.

În acest moment PNL nu are absolut niciun document sau o decizie comunicată de către primul ministru, în consecinţă nu avem ce să facem alte propuneri”, a declarat Lucian Bode la Parlament.

Bode a susţinut că PNL nu a primit informări de la instituţiile statului cu privire la o interzicere a accesului lui Mircea Abrudean la informaţii clasificate.

„Eu nu comentez informaţiile pe surse. PNL nu a primit astfel de informaţii. (…) Eu ştiu doar că, între timp, de la ultimul aviz şi până acum, domnul Mircea Abrudean a dobândit şi calitatea de a avea acces la documente clasificate NATO – cel mai înalt grad de clasificare. Aşadar, la nivelul secretarului general al Guvernului este cel mai înalt grad – ORNISS-NATO. În consecinţă, eu văd ca o evoluţie în ceea ce priveşte integritatea domnului Abrudean, nu o problemă, dar nu este decizia noastră. Decizia noastră a fost luată şi a fost foarte clară. V-am spus şi repet – decizia primului ministru trebuie să fie comunicată„, a explicat Bode.

El a menţionat că pe agenda şedinţei coaliţiei de luni „erau câteva chestiuni care ard”, legate de pensiile speciale, cumulul pensiei cu salariu, convocarea plenului reunit al Parlamentului, întâlnirea pe care au avut-o premierul şi preşedintele Senatului cu guvernatorul BNR, „chestiuni care erau pe agendă şi erau mult mult mai importante decât a discuta despre numirea unuia sau altuia”.

„Deocamdată, neavând niciun document, nicio propunere, niciun mesaj către PNL din partea primului-ministru, nu avem niciun motiv să discutăm în forurile statutare ale partidului altă variantă„, a transmis deputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *