Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Clujeanul Mircea Abrudean, desemnat oficial Secretar General al Guvernului

Fostul prefect al Clujului, liberalul clujean Mircea Abrudean a fost desemnat oficial în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Abrudean a deţinut funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru, funcţie din care a fost eliberat printr-o altă decizie a premierului.

Decizia a fost luată de premierul Ciolacu după mai multe runde de discuţii cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Cine este Mircea Abrudean

Mircea Abrudean, fost secretar general al PNL Cluj, a fost numit prefectul Clujului pentru aproximativ doi ani. A absolvit Facultatea de Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai, urmând apoi un master la SNSPA București în management de proiecte.

Abrudean a evoluat cel mai mult în spațiul privat, conducând o firmă specializată pe consultanță și management de proiecte europene, iar în ultimii ani a fost parte din Consiliul de Administrație al companiei Tetarom. Noul Secretar General al Guvernului are 39 de ani.

Secretariatului General al Guvernului (SGG) este unul dintre cele mai importante ministere, chiar dacă în mod oficial nu este considerat minister. Este văzut ca inima Guvernului, deoarece totul trece pe acolo, avize, aprobări, etc. Are peste 30 de agenții, instituții și companii naționale în subordine.

SGG are în atribuţii avizarea proiectelor legislative, relaţia cu Parlamentul şi cu ministerele, precum şi cu celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi asigură protecţia informaţiilor clasificate pentru structurile din aparatul de lucru al guvernului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Clujeanul Mircea Abrudean, în calitate de Secretar General al Guvernului, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec. „Am avut astăzi o discuție aplicată...

EVENIMENTE

Liberul clujean Mircea Abrudean a primit un vot de încredere din partea conducerii PNL pentru funcţia de secretar general al Guvernului, a declarat, marţi,...

EVENIMENTE

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a votat în această seară lista cu persoanele care vor face parte din noul  Guvern al României....