,

Clujeanul Peter Eckstein-Kovacs le cere celor de la UDMR să se delimiteze de Viktor Orban: „Rasismul lui îmi dă fiori”

Posted by

Avocatul clujean Peter Eckstein-Kovacs a declarat că declaraţiile făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Tabăra de Vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, sunt rasiste și cere ca UDMR să se delimiteze de liderul ungar.

Ceea ce reprezintă o noutate absolută pentru mine cel puţin este chestia rasială, ceea ce îmi produce frisoane şi cred că nu numai mie, cu rase pure şi cu rase impure în Europa (…). E rasism, rasism pur, ceea ce până acum nu a fost exhibat cel puţin de premierul Ungariei, a precizat clujeanul, potrivit news.ro.

Fostul membru UDMR crede că formaţiunea ar trebui să spună clar dacă se delimitează sau nu de discursul rasist al lui Viktor Orban.

UDMR-ul s-a cam lipit de FIDESZ şi de partidul de guvernământ din Ungaria şi aici, cum să zic, iarba nu-i mai place, dar tace (…). Partidele politice şi presa trebuie să-i întrebe pe liderii UDMR, până când răspund: vă asimilaţi aceste valori, vă asimilaţi acest rasism? Uitaţi, se vorbeşte de puritatea rasei şi nu a sărit imamul de la Constanţa, dar nici cei de la Constantinopol.

Au sărit, în schimb, evreii din Ungaria, adică prim-rabinul Ungariei şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Ungaria sunt pe undeva panicate, zic domnule, asta am trăit-o în al Doilea Război Mondial, când vorbeam de rase superioare, de rase inferioare. Adică UDMR-ul trebuie întrebat până când se delimitează de aceste excese vizibile de pe Lună, cum ar zice domnul prim-ministru Orban”, a mai spus Peter Eckstein Kovacs.

Premierul maghiar a afirmat că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei au eșuat. Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul.

Totodată, premierul Ungariei a criticat amestecarea raselor europene şi non-europene. „Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă. Ţările în care europenii şi non-europenii se amestecă nu mai sunt naţiuni”, a spus Orbán, declarație care a stârnit imediat un val de indignare şi critici venite din partea partidelor de opoziţie şi a politicienilor europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *