Acasă EVENIMENTE Clujenii au primit notificări că prețul gazele naturale va fi majorat cu...

Clujenii au primit notificări că prețul gazele naturale va fi majorat cu 50 la sută. Ministrul Energiei: este un lucru ilegal

0

Abonații firmei CPL Concordia au primit acasă notificări prin care erau anunțați că prețul la gazele naturale va fi majorat.

În respectiva notificare se arată că de la data de 1 decembrie 2021, prețul pentru un megawatt oră va fi de 295.5 lei. Creșterea este de 50 la sută. Vechiul tarif, cel valabil până la data de 30 noiembrie 2021 este de 198,56 de lei.

Doar în acest an, de la 1 august 2021 și până în prezent CPL Concordia a majorat prețul cu peste sută la sută. La 1 iulie 2021, prețul pentru un megawatt era de 143 de lei.

Practica celor de la CPL Concordia este una ilegală. Spunem asta deoarece, oamenii au semnat contracte de furnizare la data de 1 iulie 2021, cu preț ferm. Cu toate astea, peste contract, furnizorul majorează prețul pentru a face un profi uriaș.

Ministrul Energiei: este o treabă ilegală

Foaia Transilvană l-a contactat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a explicat că prețul a fost plafonat prin legea votată de Parlament.

”Chiar azi a fost trimisă legea la semnat la președintele României. Nu au importanță aceste notificări, legea se aplică”, a explicat ministrul Popescu care nu mai oferit alte explicații.

Legea celor trei zile

Șmecheria celor de la Concordia este una simplă. În România, legile intră în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Cu alte cuvinte legea privind plafonare prețurilor intră în vigoare la data de 1 decembrie.

Tot atunci intră în vigoare și decizia unilaterală de a majora prețurile a celor de la CPL Concordia SRL. Cine nu îi convine tarifiul ori pleacă spre altă firmă de distribuție, ori pleacă acceptă prețul cu 50 la sută mai mare.

Românii vor primi anumite sbvenții la gazele naturale. Numai că în cazul de față, cel al CPL Concordia, nu se mai aplică la un preț pentru megawatt de 193 de lei și la cel 295 de lei. Iar asta înseamnă că oamenii vor scoate din buzunar mulți mai mulți bani chiar și dacă prețul la factură este subvenționat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.