Acasă EVENIMENTE Clujenii sunt invitați să semneze petiția pentru susținerea natalității la Cluj-Napoca. Se...

Clujenii sunt invitați să semneze petiția pentru susținerea natalității la Cluj-Napoca. Se cere și o primă pentru nou-născuți

0

Un clujean a inițiat o petiție online prin intermediul unei platforme pentru susținera natalității la Cluj-Napoca și inițierea unui program prin care să fie acordată o primă familiilor pentru fiecare nou-născut.

Inițiativa clujeanului vine în contextul crizei demografice alarmante în care se află România, care este nevoie imediată de măsuri concrete, de politici publice coerente, precum și stimulente financiare din partea autorităților locale și naționale!

Populația României a îmbătrânit puternic de la ultimul recensământ din anul 2011. Țara noastră va rămâne cu 15,5 milioane de locuitori până în anul 2050, în scădere cu 20% de la 19,2 milioane de persoane în 2020, pe fondul natalităţii scăzute şi a migraţiei externe, conform datelor Eurostat.

S-a redus populația la Cluj-Napoca

În Cluj, populația va scădea cu 8%. Este cel mai mare municipiu din România, după București, cu o populaţie de 286.598 locuitori, dar care şi-a redus populaţia cu 37.978 de persoane, conform celui mai recent recensământ.

Numeroase alte orașe, dar și localități mai mici, precum comune și sate, oferă ajutoare financiare pentru nou-născuți în 2023, printre care amintim următoarele: București (2500 RON), Ploiești (2000 RON), Suceava (2500 RON), comuna Cuza Vodă din Călărași, cu doar 4000 de locuitori, acordă 1000 RON pentru fiecare bebeluș născut în acest an.

Având în vedere argumentele legitime, corecte, exprimate anterior solicităm domnului primar Emil Boc, Primăriei Cluj-Napoca și Consiliului Local să adopte un proiect de hotărâre care să acorde un stimulent financiar/primă pentru nou-născuți începând din acest an 2023!

Semnează și tu petiția! Împreună susținem natalitatea, familiile tinere! Viitorul României depinde de tine!”, a scris inițiatorul acestei petiții online.

Petiția poate fi semnată pe platforma online declic.ro și a strâns deja 300 de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.