Clujenii trăiesc mai mult. Au o speranță de viață mult mai mare decât cei din estul țării

Posted by

Conform datelor Eurostat speranța de viață în regiunea în care se situează Clujul este de 75 – 77 ani. Clujenii trăiesc mai mult.
 
Statistic în zona de vest a României, unde se află și județul Cluj, speranța de viață este una mult mai mare.
 
Clujenii trăiesc mai mult.
Clujenii trăiesc mai mult.
Conform hărții, România este împărțită în două zone majore. Zona de vest, cu o medie de 75 – 77 ani și zona de est cu media de până la 75 ani.
 
În același timp speranța de viață a femeilor este de 79.2 ani. Cu aproape 8 ani mai mult față de speranță de viață a bărbaților care este de doar 71.3 ani.
 
Aceste date plasează România pe locul 4, ca și diferența între speranța de viață a femeilor vs. cea a bărbaților. La nivel european după Letonia, Estonia și Lituania.

În Vestul Europei se trăiește mai bine. Clujenii trăiesc mai mult.

Conform acestei statistici oficiale la nivelul Uniunii Europene, în vestul cotinentului se trăiește mult mai bine.

Începând cu Austria și până în Spania, media de viață este cuprinsă între 75 și 83 de ani. De asemenea, în multe regiuni din Spania, Franța Germania sau Italia, speranța de viață este mai mare de 83 de ani.

 
Speranța de viață este durata medie a vieții unui individ sau numărul mediu de ani de viață rămași la o anumită vârstă.
 
Speranța de viață depinde foarte mult de criteriile utilizate pentru a selecta grupul țintă.

Speranța medie de viață la naștere în Uniunea Europeană este de 80,1 ani, potrivit datelor din 2021. Însă aceasta diferă de la o țară la alta.

Cele mai recente date publicate de Eurostat arată că speranța medie de viață are valori diferite în unele regiuni și țări de pe continent, fiind cuprinsă între 69 și 85 de ani.

Dintre toate cele 242 de regiuni economice ale UE, Severozapaden, din Bulgaria, are cea mai mică speranță de viață – 69,7 ani. Cea mai mare se înregistrează în Madrid, Spania – 85,4 ani.

La nivel de țări, Liechtenstein și-a păstrat cea mai mare speranță de viață în 2021, cu 84,4 ani. Elveția e pe locul doi, cu 83,9 ani, urmată de Spania cu 83,3 ani și Finlanda, cu 83,2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *