Clujenii vor putea să circule pe autostradă până la Târgu Mureș! Lucrările sunt în fază finală

Posted by

Singurul tronson care se mai află în lucru, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș, pe Autostrada A3, este în fază finală de execuție.

Autoritățile susțin că în maxim câteva săptămâni se va putea circula pe distanța cuprinsă între localitățile Chețani și Câmpia Turzii, aflată în execușie,

De la Chețani pe A3 sunt 36 de km până la Târgu Mureș (fără drumul de legătură de la Ungheni), iar de la Câmpia Turzii șoferii pot circula pe circa 62 de kilometri pe A3 până la Nădășelu, la nord-vest de Cluj-Napoca.

CNAIR sustine că lucrările vor fi gata în decembrie 2023.
CNAIR sustine că lucrările vor fi gata în decembrie 2023.

„Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza. Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, scria în primăvară Asociația Pro Infrastructura.

Termen de finalizare: decembrie 2023

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este prima parte a anului 2024.

”Avem promisiuni din partea antreprenorului că se va putea circula pe acest tronson de la sfârșitul acestui an”, a precizat un oficial de la Compania de Drumuri la ultima verificare a șantierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *