,

Clujul are nevoie de școli, nu de bazaconii de tip metrou. Situația de la Colegiul Național Gheorghe Șincai devine explozivă și se generalizează la toate școlile

Posted by

În ultimele zile, aproape 100 de elevi, care învață în clasa a lll-a la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj Napoca, au fost informați că vor învăța de după masa. Mai exact de la orele 13 la orele 17.

Situația se datorează faptului că școala a organizat cinci clase ”zero” și nu mai are săli de clasă suficiente pentru ceilalți elevi, pentru a putea învăța de dimineață.

Despre această problemă știe și Inspectoratul Școlar Cluj, care permite an de an, perpetuarea acestei stări de fapt.

De exemplu, în anul școlar trecut la Școala Generală ”Ion Agârbiceanu” au fost înființate 11 clase ”zero”, elevii fiind obligați să învețe și la Liceul de Transporturi, situat în zona BRD, din cartierul Mărăști.

Clujul are nevoie de școli, nu de bazaconii

Problema de la ”Gheorghe Șincai” se perpetuează la aproape toate școlile din Cluj, și se datorează lipsei spațiilor cu destinație școlară.

Părinții sunt foarte supărați pe situația și spun că primarul Clujului ar putea să construiască școli, nu proiecte fantasmagorice, cum ar fi metroul care costă mult prea mult și nu se va putea realiza vreoadată.

Directorul de la Șincai face și el ce poate

Părinții elevilor de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, care vor merge de după masa la școală, spun că nu au fost consultați, ci doar informați, decizia fiind luată peste capul lor.

”E toamnă iar și în loc să ne bucurăm de începerea școlii revenim la binecunoscuta frustrare, la petițiile părinților, la lipsa de predictibilitate și respect față de părinți și copii.
La școala fetelor mele sunt două clase 0 în plus față de anul trecut și se așteaptă ca la anul să fie trei pentru că aparent acesta e trendul. Clasele a 3-a au fost anunțate că vor merge la program de după-masă”, susține o clujeancă care are un copil elev în clasa a lll-a, la Colegiul ”Gheorgher Șincai”.

Emil Boc pus la colț

Părinții se revoltă iar, la fel cum au făcut-o și în anii trecuți, frustrările se adună și toate ăstea în timp ce primarul Boc spune că educația este o prioritate pentru administrația PNL.

Un rechizitoriu moral a fost întocmit de părinți pentru Emil Boc și administrația locală dominată de PNL.

”Domnule primar,

* când nu construiești nimic nou din 91 și zici că o anexă la o clădire și împrăștierea claselor prin toate clădirile libere e o bună gestionare a situației atunci educația nu e prioritară!
* când dintr-un proiect mare care include și un hub educațional tu scoți la licitație prima dată bazinul de înot înseamnă că educația nu e prioritară!
* când îți ia peste 5 ani să faci o școală nouă atunci educația nu e prioritară!
* când afirmi în ședința de Consiliu local că nu știi să fie o problemă cu locurile la grădiniță înseamnă că educația nu e prioritară!
*când cheltui 35% din bugetul de dezvoltare, dar nu faci școli, înseamnă că educația nu e prioritară!

Nu e doar vina primarului și a administrației PNL, e și vina noastră așa că atunci când ne vedem copiii obosiți ar fi bine să ne gândim cu cine am votat de 18 ani încoace.

Dacă ne-am revolta și la vot poate, poate am avea un oraș în care educația chiar va conta, până atunci sper să înțelegem că vinovați suntem toți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *