,

Clujul are oficial regulament pentru trotinetele electrice! Vezi ce presupune!

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că a dat publicității, spre consultare publică noul proiect de regulament prin care se stabilesc condițiile de utilizare a domeniului public de către operatorii de flote de trotinete electrice și utilizatorii acestora.

Conform noului regulament, trotinetele electrice nu vor mai putea fi abandonate la întâmplare pe trotuare sau pe străzile din Cluj-Napoca. Primăria a elaborat un regulament și l-a pus în consultare publică pe site-ul instituției.

Etapa consultării publice are loc în perioada 04-21 septembrie 2020, iar sesizările, observațiile, punctele de vedere se pot trimite la adresa de mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 ori la orice primărie de cartier.

Conform proiectului de Regulament, trotinetele nu vor mai putea fi amplasate pe trotuare cu lățimea mai mică de 2m, pe locurile de parcare, în zona stațiilor de autobuze și a standurilor de taxi, nici pe aliniamentele clădirilor sau gardurilor și nici pe trecerile de pietoni ori intersecții.

Operatorul flotei va avea obligația să ridice în maxim 90 de minute trotinetele staționate pe locurile interzise, în caz contrar, acestea vor fi ridicate de către RADP, iar operatorul va fi amendat.

Prin regulament se stabilesc, inclusiv, o serie de obligații în sarcina operatorilor de flote de trotinete electrice cu privire la asigurarea unor cerințe de calitate și siguranță în activitatea desfășurată, relația cu autoritatea publică locală și condițiile financiare. De exemplu, flota de trotinete va trebui să îndeplinească toate criteriile prevăzute în legislația aflată în vigoare privind buna circulație a acestora și va fi obligat să asigure accesul permanent Primăriei și Poliției la datele în timp real privind trotinetele aflate în circulație pe domeniul public, al celor implicate în evenimente de trafic, numărul de utilizatori pe zi/săptămână/lună și istoricul de circulație al trotinetelor.

Pentru nerespectarea prevederilor din regulament, operatorii vor putea încasa amenzi de până la 2.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *