Clujul campion la infecțiile cu transmitere sexuală. Gonoreea este pe primul loc

Posted by

Județul Cluj conduce într-un top național care se referă la infecțiile cu transmitere sexuală. Clujul campion la infecțiile cu transmitere sexuală.

Numărul cazurilor de infecții cu transmitere sexuală a crescut foare mult, în special în rândul tinerilor. Informația a fost furnizată de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Clujul campion la infecțiile cu transmitere sexuală
Clujul campion la infecțiile cu transmitere sexuală

Astfel se înregistrează cu 48 la sută mai multe cazuri de gonoree, cu 34 la sută, sifilis, și 16 la sută chlamydia.

Sifilisul, gonoreea și chlamydia sunt bolile care au înregistrat o creștere îngrijorătoare în Europa – se arată în ultimul raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Parteneri multipli și lipsa educației din școli. Clujul campion la infecțiile cu transmitere sexuală

Potrivit statisticii oficiale, numărul bărbaților depistați cu sifilis a fost dublu decât al femeilor – iar majoritatea celor infectați erau persoane heterosexuale.

De asemenea, Cele mai multe cazuri de gonoree au fost depistate în județele Iași, Cluj și Bacău.

De asemenea, Clujul conduce și la statistica care se referă la infecția cu Chlamydia. Grupa de vârstă 20 – 24 de ani este cea mai afectată de bolile cu trasmitere sexuală.

„Fără discuție, tinerii sunt cei mai numeroși cu aceste afecțiuni. Trebuie să vă imaginați că nu vorbim aici numai despre sifilis. Sunt multe alte boli cu transmisie sexuală. Cum sunt hepatitele virale, cum este SIDA. Infecția cu chlamydia, care reprezintă o problemă majoră pentru că frecvent este asimptomatică”, a declarat medicul dermatolog Adrian Băican.

Specialiștii atrag atenția că cea mai bună prevenție, este educația. De asemena, folosirea corectă a prezervativelor este esențială în combaterea infecțiilor cu transmitere sexuală.

”De fiecare dată când ne-am dus noi a fost comunicare cu elevii, a fost cerință din partea lor, profesorii câteodată mai rigizi, dar din fericire și din partea liceelor este destul de multă cooperare”, a declarat și George Berar, citat de Pro Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *