,

Clujul devine un oraș tot mai nesigur. Trei mandate de arestare pentru tâlhărie emise în ultimele cinci zile

Posted by

Judecătoria Cluj Napoca a emis în ultimele zile, mai multe mandate de arestare preventivă, pe numele unor persoane acuzate de tâlhărie calificată.

Vinerea trecută, Luca Lingurar a fost arestat pentru 30 de zile, pentru faptul că l-a atacat cu un cuțit, pe stradă, pe un bătrân, de la care a vrut să fure o geantă.

Norocul omului a fost că nu s-a pierdut cu firea și a reușit să ceară ajutorul unor polițiști de la Biroul Poliției Rutiere Cluj Napoca, care treceau prin zonă.

”La data de 4 august a.c., în jurul orei 02.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au observat pe strada Petru Maior un bărbat, de 70 de ani, care prezenta o leziune la nivelul brațului. Acesta a relatat polițiștilor că ar fi fost urmărit de un grup de tineri, iar unul dintre aceștia l-ar fi agresat cu un obiect tăietor-înțepător. Aceștia ar fi încercat să îi sustragă o geantă bărbatului. Ulterior, polițiștii rutieri au pornit în depistarea persoanelor indicate, pe care le-au găsit la scurt timp”, susține Poliția Cluj.

Ulterior, în urma investigațiilor desfășurate polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca a fost depistat și tânărul de 16 ani, care l-ar fi agresat fizic pe bărbat.

Cercetările au fost continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Cluj-Napoca, care în baza probatoriului administrat, l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, iar ulterior, a fost dispusă de către instanța arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Arestat pentru mai multe tâlhării

În data de 6 septembrie 2023, judecătorii de la Judecătoria Cluj Napoca au emis un alt mandat de arestare pentru tâlhărie calificată, pe numele lui Vereș Antonio.

Talharul a primit 30 de zile de arest.
Talharul a primit 30 de zile de arest.

Acesta este acuzat de mai multe asemenea fapte grave, pedepsite de Codul Penal cu ani grei de închisoare. Se pare că polițiștii clujeni nu au fost în stare să îl prindă pe Vereș, timp de mai bine de opt luni, acesta având la activ mai multe fapte grave.

* faptă din data de 12.11.2022, persoană vătămată C.V.
* faptă din data de 04.01.2023, persoană vătămată H.M.
* faptă din data de 21.08.2023, persoană vătămată T.L.A.

Un alt treilea mandat de arestare

Pe data de 5 septembrie 2023, Judecătoria Cluj Napoca a emis un alt mandat de arestare pe numele lui Lăcătuș Vlăduț, acuzat de tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului L.V. , fără antecedente penale, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, prev. de art. 32 alin. (1) C.pen. rap. la art. 233 – 234 alin. (1) lit. a) ?i d) C.pen., …, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.09.2023, astăzi şi până la data de 04.10.2023 inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă cu privire la inculpatul lL.V.”, se arată în decizia Judecătoriei Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *