Clujul este paralizat de miros de gunoi, dar Daniel Buda vorbește despre grifosat. Șeful PNL Cluj pare rupt de realitate

Posted by

În ultimele zile, mii de clujeni au reclamat mirosul insuportabil de gunoi și de putreziciune care vine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

În paral, aflat în Parlamentul European, europarlamentarul Daniel Buda, șeful PNL Cluj, ne vorbește despre glifosat.

Glifosatul este un erbicid sistemic cu spectru larg și un desicant pentru culturi. Este un compus organofosforic, în special un fosfonat, care acționează prin inhibarea enzimei vegetale 5-enolpiruvilshikimat-3-fosfat sintaza.

De la tribuna Parlamentului European, Daniel Buda nu a vorbit despre problema deșeurilor care este super prost gestionată la Cluj Napoca, de către colegii lui de partid, Alin Tișe și Emil Boc.

În schimb a vorbit despre un erbicid folosit doar de agricultori, și despre care 99 la sută dintre clujeni nu știu nimic,.

”Glifosatul la un pas de reautorizare! Văzut ca o bomba atomică de unii, iar de alții ca fiind un element indispensabil pentru agricultură, glifosatul a făcut obiectul unei evaluări a peste 2400 de studii, a peste 100 de cercetători din UE! Din fericire atât pentru consumatori cât și pentru agricultori, nu au fost identificate date prin care să se concluzioneze că ar avea efecte cancerigene! Fără a fi un cec în alb, concluziile cercetătorilor reprezintă un pas indispensabil pentru autorizarea acestuia de către statele membre!”, a spus Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *