Clujul l-a adus la disperare pe Pescobar. Câți bani a investit?

Posted by

Clujul l-a adus la disperare pe Pescobar. A recunoscut-o chiar el într-un videoclip pe TikTok. Acesta a recunoscut chiar că a avut pierderi uriașe din cauza faptului că i-a fost închisă o lună locația din Iulius Mall de către pompieri pentru lipsa autorizației.

Clujul l-a adus la disperare pe Pescobar
Clujul l-a adus la disperare pe Pescobar

Cât a investit Pescobar la Cluj?

Afaceristul de origine moldoveană Paul Nicolau, cunoscut ca și Pescobar pe rețelele sociale, a recunoscut că a deschis locația de la Cluj fără a avea autorizație. Acesta a investit aproximativ 800.000 de euro.

„Este inimaginabil ce s-a petrecut aici, la Cluj. Nu doresc niciunui antreprenor să pățească ce am pățit noi la Cluj, să stăm o lună de zile închiși. Am făcut locația asta de la zero. M-a costat vreo 800.000 de euro locația asta. Am ținut o lună deschis și apoi am fost o lună închiși”, a declarat într-un video Nicolau, pe TikTok.

A deschis fără autorizație la Cluj

Pescobar nu s-a ferit să recunoască că restaurantul din Cluj a fost deschis fără a avea autorizații de la ISU Cluj și și-a asumat această greșeală. El este nevoit acum să schimbe tavanul restaurantului, dar și să desființeze terasa pentru a o reconstrui cu mai multe uși necesare pentru evacuarea clienților, în caz de incendiu.

„E vina mea. Nu dau vina pe nimeni. Am schimbat tavanul și trebuie să refacem terasa„, a spus acesta.

@tavernaracilorbypescobar Bunǎ dimineata de la Cluj 😘❤️ #pescobar ♬ original sound – tavernaracilortimisoara

Amendat cu 100.000 lei, închis o lună

Taverna Racilor Cluj a primit o amendă de 100.000 lei din partea ISU Cluj la început de an.

„În urma controalelor de prevenire efectuate premergător nopții trecerii dintre ani a fost controlat și localul amintit. În urma verificărilor specialiștilor ISU Cluj au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu. Astfel s-a constatat că în spațiul respectiv nu existau instalații cu rol de securitate la incendiu, care erau obligatorii pentru numărul de clienți găsiți în momentul controlului, iar terasa construită adiacent spațiului din incinta complexului comercial nu deținea autorizație de construire. În acest sens s-a aplicat o sancțiune contravențională de 105.000 lei și a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării și de utilizare a spațiului respectiv”, a transmis ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *