, ,

Clujul, lăudat în presa din Germania pentru UNTOLD și Electric Castle. „Capitala festivalurilor din Europa”

Posted by

Două dintre cele mai mari festivaluri din România au loc an de an la Cluj, UNTOLD și Electric Castle, care propulsează orașul în preferințele turiștilor datorită lor.

Jurnaliștii germani de la publicația Deutsche Welle au numit Clujul – Capitala festivalurilor din Europa, iar potrivit unei analize, Transilvania se dovedește a fi regiunea cu cea mai bogată densitate de festivaluri din România.

Foto © Thomas Poledna

Nemții privesc spre Cluj

Cele două festivaluri mari din Europa au transformat Clujul într-o adevărată Mecca a distracției și muzicii, divertismentului.

ȚUntold, cunoscut ca unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume, și Electric Castle, un spectacol muzical desfășurat într-un castel medieval, au atras atenția turiștilor și a pasionaților de muzică din toată lumea. Fiecare dintre aceste evenimente aduce artiști internaționali de top și oferă o experiență muzicală unică, completată de atmosfera prietenoasă și vibrantă a orașului.

Nemții sunt printre cei care au călătorit în număr mare către Cluj-Napoca pentru a participa la aceste festivaluri, iar impresiile lor despre oraș au fost extrem de pozitive. Cluj-Napoca a devenit o destinație preferată pentru tineri și pentru iubitorii de muzică, oferind o varietate de genuri muzicale și evenimente artistice într-un cadru istoric impresionant.

De la arhitectura sa deosebită până la ospitalitatea locuitorilor, Cluj-Napoca a reușit să-și facă cunoscută identitatea unică și să aducă în atenția lumii bogăția culturală și artistică a regiunii Transilvania. Pe lângă evenimentele majore precum Untold și Electric Castle, orașul găzduiește și numeroase festivaluri de film, arte vizuale și cultură, atrăgând astfel un public divers și interesat să exploreze experiențele unice pe care le oferă.

În timp ce Cluj-Napoca continuă să își consolideze reputația de capitală a festivalurilor din Europa, este de așteptat ca numărul de turiști să crească, iar orașul să devină și mai viu și mai atrăgător pentru vizitatori din întreaga lume. Astfel, Cluj-Napoca demonstrează că muzica și cultura sunt elemente-cheie în definirea personalității sale și în promovarea turismului și a diversității culturale din regiune”, au notat jurnaliștii de la Deutsche Welle, potrivit dw.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *