,

Clujul ocupă primul loc din România la Examenul de Titularizare! 16 candidați au obținut nota 10

Posted by

Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Ministerul Educației și Cercetării au publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj care au susținut proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020 (înainte de înregistrarea contestațiilor).

Procentul de 69,66% al notelor peste 7 (șapte) obținute de către candidații care au susținut proba scrisă la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar situează județul Cluj pe primul loc în clasamentul național, publicat astăzi, 4 august 2020, de către Ministerul Educației și Cercetării.

În județul Cluj 16 candidați au obținut nota 10 (1,15%), 306 candidați (22%) au obținut note cuprinse între 5,00-7,00, iar 953 candidați (68,51% ) au obținut note între 7,00 și 9,99. La proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie 2020, în 7 centre de examen organizate la nivelul județului Cluj, s-au prezentat 1.398 de candidaţi (89,10 %) din cei 1.569 de candidaţi înscriși. 40 dintre candidaţi (2,86 %) s-au retras din motive personale sau medicale. În centrele de evaluare, constituite la nivel național, au fost transmise spre evaluare 1.398 de lucrări din județul Cluj, iar lucrările a 7 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

„Rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj la concursul național pentru pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar reconfirmă ceea ce am declarat la afișarea rezultatelor cadrelor didactice la examenul național de definitivare în învățământ, precum și la afișarea rezultatelor elevilor la exemenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat, faptul că la Cluj profesorii și elevii sunt măsura unui proces educațional de calitate. În această vară am reușit performanța de a ne situa pe primul loc în clasamentele naționale, fie că vorbim despre examenele elevilor sau ale profesorilor clujeni, fapt care ne onorează și ne responsabilizează, în egală măsură. Îi felicit astăzi pe toți, pentru aceste rezultate la concursul național de titularizare și le urez mult succes, pe mai departe, în cariera didactică. Mulțumesc tuturor celor implicați în comisiile județene și apreciez efoturile colegilor inspectori, ale directorilor și ale tuturor cadrelor didactice implicate în gestionarea examenelor naționale, în județul Cluj”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Contestațiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august 2020, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data 5 august 2020, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afișa la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și pe site-ul titularizare.edu.ro, în data de 11 august 2020.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe durată nedeterminată, se realizează în ședințe publice/on-line, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 12 – 14 august 2020, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *