Clujul rămâne cel mai scump oraș din România în sectorul imobiliar

Posted by

Clujul rămâne cel mai scump oraș din România în sectorul imobiliar, iar piața imobiliară clujeană este una dintre cele mai active din țară. A depășit Bucureștiul la multe capitole.

Clujul rămâne cel mai scump oraș
Clujul rămâne cel mai scump oraș

Luna trecută au fost vândute, la nivel județean, un număr de 2.460 de imobile, conform datelor Agenției de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Dintre acestea, aproximativ 800 au fost unități individuale, adică apartamente.

Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din România

Chiar în luna februarie a fost doborât un nou record pe piața rezidențială locală.

Prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori pentru apartamentele scoase la vânzare a ajuns la 2.666 euro/mp util, depășind cu mult alte orașe mari din țară precum București sau Brașov, după cum arată Indicele Imobiliare.ro.

Apartamentele s-au  scumpit cu 10%

Vedem deja un avans cu 1% la nivelul prețurilor apartamentelor față de începutul anului, iar dacă ne raportăm la februarie 2023 scumpirile sunt consistente, cu circa 10%. Ce înseamnă acest lucru? Metrul pătrat a devenit cu 250 de euro mai scump.

Casele din Cluj-Napoca se vând și ele la prețuri mult mai mari față de cele din alte centre regionale majore ale țării. În medie, prețul solicitat indiferent de vechimea proprietății atinge 2.340 euro/mp util.

În cât timp se vinde un apartament la Cluj

În medie, pentru un apartament din Cluj-Napoca ai nevoie de circa 3-4 luni pentru a găsi un cumpărător, conform datelor Imobiliare.ro.

Poate exista, totodată, tentația de a crește prețul pentru a avea mai mult loc de negociere. Este important, de asemenea, să știi că marja de negociere pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca este una limitată, de circa 2,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *