,

Clujul șantierelor. Încă o zonă importantă se pregătește să intre în modernizare la Cluj-Napoca.

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a anunțat demararea în acest sfârșit de săptămână a lucrărilor de „Reabilitare parc I.L. Caragiale, strada Octavian Petrovici, parțial strada Barițiu prin descoperirea Canalului Morii”.

Odată cu începerea acestor lucrări, de vineri, 13 octombrie 2023, vor fi desființate și locurile de parcare de pe străzile Gheorghe Barițiu (16 parcări) și Octavian Petrovici (în fața Palatului Telefoanelor – 23 parcări).

Cât va dura șantierul?

Suprafața totală care va fi amenajată este 11.676 mp, fiind alcătuită din următoarele suprafețe:

– Parcul I.L. Caragiale – suprafață amenajată 4.864 mp.

– Strada O. Petrovici – suprafață amenajată 4.597 mp.

– Strada G. Barițiu – suprafață amenajată 2.215 mp.

Amenajarea acestor spații se va realiza în corelare cu proiectele realizate anterior pentru strada Regele Ferdinand și străzile adiacente.

Se va reamenaja integral suprafața Parcului I.L. Caragiale, cu identificarea și păstrarea vegetației valoroase și sănătoase existente, pentru a crea o atractivitate mai mare în rândul publicului decât există în prezent.

Totodată, prin acest proiect se va realiza descoperirea canalului Morii, al cărui traseu sistematizat a fost acoperit la sfârșitul anilor 80 cu o dală de beton. Prin descoperirea acestui al doilea curs de apă ca importanță în oraș, acesta devine parte integrantă a parcului. În consecință, se vor realiza amenajări și sistematizări pe verticală pentru a facilita accesul pietonal la luciul de apă, însoțite de amenajări peisagere specifice cursurilor de apă.

Durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni.

Proiectarea și execuția sunt realizate de asocierea dintre S.C. NORDCONFOREST S.A și S.C. Costin și Vlad Birou de Proiectare S.R.L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *