Acasă ADMINISTRATIV Clujul se află pe locul 2 în România la cele mai multe...

Clujul se află pe locul 2 în România la cele mai multe paturi COVID ocupate

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat vineri că la nivel naţional se înregistrează un grad mediu de 16% în ceea ce priveşte ocuparea paturilor destinate pacienţilor COVID-19, cea mai mare valoare fiind în Suceava – 34%.

Rafila menţionat că situaţia ocupării paturilor va fi publicată pe site-ul fiecărei direcţii de sănătate publică. Vineri, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor se înregistra în judeţul Suceava (34%), urmat de Cluj (28%). În Bucureşti şi Ilfov gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID este 16%.

Ministrul a mai spus că şcolile trebuie să fie menţinute deschise, dar „nu cu orice preţ”. El a remarcat că, în urma extinderii tulpinii Omicron, numărul internărilor reprezintă aproximativ 2-2,5% din numărul noilor cazuri zilnice de SARS-CoV-2. Rafila a arătat că varianta Omicron a coronavirusului se transmite şi la persoanele vaccinate, dar într-o formă „mult mai uşoară” decât în cazul celor nevaccinate.

„Trebuie să adaptăm modul în care deschidem şcolile sau le menţinem deschise, în funcţie de evoluţia epidemiologică, dar şi de particularităţile noi ale tulpinii Omicron, care au schimbat tabloul – dacă vă uitaţi la ce se întâmplă şi în România, şi în alte ţări – faţă de trecut. Această boală are o transmisibilitate, în momentul de faţă, mult mai mare. Cifre incredibile. În Franţa, de exemplu, 300.000 de cazuri noi, într-o zi. Marea Britanie, Italia – peste 200.000 de cazuri noi într-o zi. Sunt ţări care au o populaţie cam de trei ori mai mare decât populaţia României”, a afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.