,

Clujul se va lupta pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării cu Milano, Viena sau Valencia

Posted by

Cluj-Napoca este primul oraș din Europa de Est care ajunge pe lista scurtă în cadrul competiției organizate anual de Comisia Europeană pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării.

Anunțul Comisiei Europene de astăzi reconfirmă dimensiunea Clujului de oraș al inovării, axat pe cercetare, dezvoltare și IT și utilizarea tehnologiei (smart city) pentru creșterea calității vieții tuturor cetățenilor municipiului. Nu ești inovativ dacă nu ești incluziv.

Orașele finaliste în competiția pentru Capitala Europeană a Inovării 2020 sunt:
– Cluj-Napoca (România)
– Espoo (Finland)
– Ghent (Belgia)
– Groningen (Țările de jos)
– Helsingborg (Suedia)
– Leeuwarden (Țările de jos)
– Leuven (Belgia)
– Linz (Austria)
– Milano (Italia)
– Reykjavik (Islanda)
– Valencia (Spania)
– Vienna (Austria)

Premiul iCapital recunoaște orașele europene care dezvoltă ecosisteme vibrante de inovare pentru a aborda provocările publice și a îmbunătăți viața oamenilor, iar competiția este finanțată prin programul de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020.

Cei 12 finaliști au fost selectați de un juriu format din experți independenți, analizând modul în care orașele utilizează soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societale, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană și modul în care acestea implică comunități locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Mai multe informații AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *