,

Clujul va avea un nou obiectiv turistic și de agrement

Posted by

Clujul va avea un nou obiectiv turistic. Este vorba de proiectul de realizare a unei instalații tiroliene cu o lungime de circa 1200 metri.

Clujul va avea un nou obiectiv turistic
Clujul va avea un nou obiectiv turistic

Noua instalație de tiroliană va fi realizată în satul Lunca Vișagului, comuna Poieni, în apropiere de lacul și barajul Drăgan-Floroiu.

Acest nou proiect inedit a fost pe masa urbaniștilor în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (CTATU) a județului Cluj.

Cum se va realiza această instalație

Foaia Transilvană a studiat documentația tehnică, iar noua tiroliană va fi construită pe o structură metalică și a unor cabluri de transport de mare rezistență, care va fi fixat prin intermediul unor elemente metalice de structură de susținere conform proiectului de rezistență al instalației.

Pentru stația de plecare și cea de sosire se va realiza un bloc de beton în care va fi fixată structura instalației. Distanța dintre stația de plecare și stația de sosire este de aproximativ 1224,00m, iar diferența de înălțime dintre stația de sosire cota 878,55=0,00 ți stația de plecare cota 973,10=94,55, este de 94,55m.

Instalația tiroliană se va adresa activităților de agrement, pentru persoanele care vor fi echipate corespunzător. Zona studiată se află in aprorierea zonei lacului Dragan- zona cu caracter turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *