, ,

Clujul văzut din turla frumoasei Catedrale Catolice ”Sfântul Mihail”. Galerie FOTO

Posted by

De Zilele Culturii Maghiare, administratorii Bisericii Catolice ”Sfântul Mihail”, din Cluj Napoca au permis vizitarea turlei Catedralei, care are o înălțime considerabilă.

Cunoscutul fotorepoerter din Cluj Napoca, Dan Bodea a realizat o serie de fotografii de excepție din turnul bisericii din centrul orașului, care are o vechime considerabilă.

Recent, Biserica ”Sfântul Mihail” a fost renovată din fonduri ale Statului Ungar și ale României, lucrările din interior fiind de calitate.

Vitraliile din interior au fost restaurate de către către o echipă de restauratori foarte pricepuți. Paitra din interior, cu care a fost zidită biserica și turla a  fost pusă din nou în valoare prin folosirea unor tehnici de uiltimă generație.

O urcare până în turnul bisericii poate fi o experiență deosebită.

Al doilea cel mai înalt turn de biserică din România

Biserica a a fost proiectată cu două turnuri pentru fațada principală, dar la final nu a fost ridicat decât cel de nord-vest. Construcția acestuia a durat între anii 1511-1543.

Ulterior, singurul turn a fost distrus ca urmare a unui incendiu și reconstruit în stil baroc în 1744.

Acesta a trebuit demolat după doar 19 ani, în 1763, din cauza unui un cutremur care îl deteriorase foarte mult.

În 1837 s-a început ridicarea actualului turn cu ceas, în stilul neogotic, de pe fațada de nord, fiind terminat în 1860. Turnul este al doilea cel mai înalt turn de biserică din România.

Un răspuns

  1. Avatar Dumitru Cornel Vîlcu
    Dumitru Cornel Vîlcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *