,

COD GALBEN de furtuni la Cluj. Ne așteaptă ploi torențiale, grindină și vijelii până duminică dimineață

Posted by

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, sâmbătă dimineață, noi avertizări de vreme severă, iar codul galben de furtuni, anunțat și pentru județul Cluj, va fi în vigoare în intervalul 5 august, ora 13.00 – 6 august, ora 10.00.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august) în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi și caniculă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *