COD PORTOCALIU de furtuni la Cluj. Vine urgia!

Posted by

Cod portocaliu de furtuni la Cluj a fost emis de ANM, în urmă cu scurt timp. Este vorba de o atenționare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

COD PORTOCALIU de furtuni la Cluj
COD PORTOCALIU de furtuni la Cluj

Codul portocaliu valabil până la ora 23

Așadar, conform ANM, pentru intervalul 10 iunie, ora 15 – 10 iunie, ora 23, a fost emisă o atenționare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord-vest a țării.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp”, transmite ANM.

Totodată, în aceelași interval este în vigoare și un Cod Galben de vreme instabilă. Potrivit atenționării, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Meteorologii au precizat că astfel de fenomene vor fi spre seară și în prima parte a nopții, local, în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei.

COD PORTOCALIU furtuni la Cluj
COD PORTOCALIU furtuni la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *