COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică la Cluj

Posted by

ANM a emis mai multe coduri de instabilitate atmosferică, valabile până sâmbătă dimineața, iar județul Cluj se află sub incidența unui cod portocaliu.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. Interval de valabilitate: 21 iulie, ora 15:00 – 22 iulie, ora 10:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *