, ,

Cod portocaliu de vreme severă în județul Cluj. Pompierii de la ISU anunță localitățile care vor fi afectate. Fiți precauți

Posted by

În contextul avertizării COD PORTOCALIU de fenomene meteo extreme, în intervalul orar 16.30 până la 17.20, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert către terminale de telefonie mobilă de pe raza localităților Cluj-Napoca, Baciu, Gilău, Florești, Chinteni, Gârbău, Sânpaul și Vultureni.

Fenomenele meteorologice preconizate sunt frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Până în acest moment nu au fost înregistrate solicitări pentru intervenția forțelor specializate ca urmare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, iar la nivelul Centrului Operațional este monitorizată în permanență situația din teren.

Ultimă oră

Codul portocaliu a fost extins și la alte localități. ISU Cluj a făcut anunțul:

”S-a emis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru COD PORTOCALIU pentru aceleași fenomene meteo pentru localitățile Gilău, Florești, Iara, Săvădisla, Feleacu, Moldovenești, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Băișoara, Petreștii de Jos, Rișca, Ciurila, Tureni și Valea Ierii, valabil pana la ora 17.30”.

sursa foto: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *