COD ROȘU declanșat într-un spital COVID din România. Instalația de oxigen s-a strica, iar pacienții ventilați stau în ambulanțe

Posted by

S-a instituit COD ROȘU într-un spital din România, după ce instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, iar pacienții au început să fie ventilați manual în ambulanțe.

ISU a anunțat vineri imineaţa că s-a produs o defecțiune la instalația de oxigen de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, iar la ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

152 de pacienți COVID internați, iar 90 au nevoie de oxigen

În spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19, din care 80 – 90 necesită suport de oxigen. Prioritate la transfer au pacienţii din terapie intensivă, dar şi restul pacienţilor care erau conectaţi la o sursăă de oxigen vor necesita un transfer.

Şeful DSU, Raed Arafat, a fost informat de această situație gravă. El a afirmat că probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

„Județul a reacționat foarte bine. Au fost mobilizate resurse foarte bune. În județ s-au trimis ambulanțe SMURD, de la ambulanță și una de multiple victime. Plus au fost trimise butelii de oxigen, care să poată fi folosite temporar, până la remedierea situației”, a declarat la Digi24 Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *