,

COD ROȘU pentru Cluj Napoca. Ploile de vară au inundat Clujul în câteva minute

Posted by

O alertă de COD ROȘU de vreme instabilă a fost emisă de ISU Cluj în urmă cu câteva minute, pentru Cluj Napoca și localităție limitrofe.

Cantitatea de apă care a căzut în urma ploii care a durat o jumătate de oră este impresionantă, în jur de 50 de litri/mp.

Zona cartierelor Mărăști și Andrei Mureșani au avut cel mai9 multe de suferit. Circulația de pe podul din Mărăști a fost întreruptă după ce apa a ajuns să măsoare o înălțime de 80 de centimetri.

Pe strada Romul Ladea, canalizarea a refulat și a adus în zonă mizeriile provenite din rețea.

Pe strada Dorobanților, circulația s-a derulat cu greutate, apa având având zece centimetri.

Pe strada Brașov, circulația a fost blocată după ce apa acumulată în zona, ca urmare a scurgerilor de pe străzile care urcă spre cartierul Zorilor, a făcut imposibil acest lucru.

ISU Cluj a comunicat următoarele: ”S-au remis mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert pentru comunele: Apahida, Bonțida, Jucu, Borșa. Fenomene avertizate : vijelie puternică, cu rafale de 90-100km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, averse care vor depăși 35-45 l/mp”.

So pe strada Nicolae Corcheș din Cluj Napoca s-au înregistrat pagube materiale.

Primarul din Apahida, Grigore Fati ne-a declarat că nu s-au înregistrat pagube materiale. ”A plouat mai serios dar nu s-au înregistrat fenomene meteo grave”, a declarat Fati.

Primarul Boc nu a avut nicio reactie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *