Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis! Amenda este de 2000 de lei pentru cine nu respectă măsura

Posted by

Începând de miercuri, 7 octombrie 2020, ora 7.00, toate persoanele care se află în preajma unei școli, într-un perimetru mai mic de 150 de metri, vor trebui să poarte mască de protecție.

Măsura se referă la persoanele care își așteaptă copiii să iasă de la școală și care dau năvală în fața școlilor, fără a purta mască de protecție sau fără a păstra o distanță socială impusă de autorități la doi metri.

În cazul acestor persoane, care nu vor purta măști de protecție, autoritățile județene au luat decizia de a le aplica amenzi care sunt cuprinse între 500 și 2000 de lei.

Sperăm ca prin această hotărâre să limităm răspândirea virusului, pentru că am considerat din analizele pe care le avem că zonele din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar constituie anumite fiecare, în unele situații, perii că știți bine că aparținătorii, bunicii părinții, se îngrămădesc pentru a-și vede copiii cum intră în clase și la fel și când îi așteaptă, fără a purta mască. Sunt și care poartă în care nu, iar acum îi obligăm pe toți să poarte mască. Vom și verifica petru că acolo avem organe de ordine publică care se vor asigura că aceste prevederi se vor respecta”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *